Начало / Uncategorized / В село Беден събират дарения за довършване на параклис

В село Беден събират дарения за довършване на параклис

В девинското село Беден започна кампания за събиране на дарения за довършване на параклиса „Успение на Пресвета Богородица“, информира БНР.

В едно от най-красивите родопски села – Беден, боголюбиви хора се обединиха и изградиха параклис. Основен инициатор и дарител е бизнесменът Георги Георгиев от района.

Храмът вече външно е напълно завършен – измазан и с камбанария. Сега в селото събират средства за довършителни дейности, каза Цонка Кокудева от църковното настоятелство.

„Параклисът не е частен. Сега е наш ред да продължим. Сега правим тази кампания с цел да съберем още средства, за да направим това, което е останало. Не може да разчитаме само на него, ние също трябва да се включим. Той няма да ни остави, не е казал, че спира да ни помага, но са нужни още средства“, коментира Кокудева.

Изграждането на православния храм в селото е вследствие на вътрешната потреба на вярващите. Кметът на село Беден Христина Христова се надява догодина параклисът да може да се освети и да се отвори.

Дарения могат да се правят по банкова сметка, кметството или при настоятелството с ордер, допълни Цонка Кокудева от инициаторите.

За Ангел Карадаков

Виж още

Бог и смъртта – беседа на отец Тома Хопко

Може ли да убиеш зародиш, вече оформен в майчината утроба, защото решаваш, че той не ...