Начало / Uncategorized / Дарители помагат за ремонта на църквата в дупнишкото село Дяково

Дарители помагат за ремонта на църквата в дупнишкото село Дяково

Дарители помагат за спешен ремонт на храма „Рождество Богородично“, осветен през 1929 г., който обаче е в тежко състояние повече от две десетилетия. С дарителска акция са събрани около 11 хил. лева, с които ще се ремонтира камбанарята. Даренията и от хора, чийто корен е от селото, а вече не живеят в Дяково, продължават.

Преди дни беше сменена дограмата на храма „Рождество Богородично“ в дупнишкото с. Дяково. В църквата няма ток, не е изградена елинсталация. Затова се работи трудно.

Но повече от належащ е ремонтът на камбанарията, чиито обков е компрометиран, а кръстът отгоре е наклонен и може да падне. От Архирейското наместничество в Дупница уверяват, че със събраните от дарители пари камбаранирията ще бъде ремонтирана до края на този месец.

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...