Начало / Кончина на Кипърския архиепископ Хризостом II / Патриарх Даниил: Споделяме болката на духовенството и вярващите от Кипърската църква

Патриарх Даниил: Споделяме болката на духовенството и вярващите от Кипърската църква

Румънският патриарх Даниил отправи съболезнователен адрес към Кипърската църква по повод кончината на Кипърския архиепископ Хризостом, съобщава румънският сайт basilica.ro.

„С дълбока скръб научих за напускането на този свят, след дълго боледуване, което той понесе с толкова много смелост, на нашия възлюбен събрат в Христа достопочтения Хризостом II, архиепископ на Кипър, известна личност на съвременното православие. Споделяме болката, причинена от тази загуба и от името на архиереите, духовенството и вярващите на Румънската православна църква поднасяме нашите братски съболезнования на члетовете на Св. Синод и на цялата Кипърска църква“, се казва в съболезнователния адрес на Румънския патриарх Даниил. 

Предстоятелят на Румънската църква казва още, че се моли Бог да упокои заедно с праведниците душата на архиепископ Хризостом II „в светлината, мира и любовта на Светата Троица“. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Александрийският патриарх Теодор отправи съболезнования за загубата на архиепископ Хризостом II

Александрийският патриарх Теодор II отправи съболезнователен адрес по повод кончината на Кипърския архиепископ Хризостом, съобщава ...