Начало / Uncategorized / Довършва се строежът на първия храм в „Изгрев“

Довършва се строежът на първия храм в „Изгрев“

Районната администрация на „Изгрев“ и църковното настоятелство на първата православна църква „Св. Пимен Зографски“ в района са обсъдили напредъка на строителните дейности, предстоящите задачи около поставянето на топлоизолацията на храма, облицовката му, както и някои интериорни решения, съобщава БНР.

Храмът се гради в градинката до КАТ. На 30 септември т.г. бяха осветени и въздигнати камбаните. След 30 години чакаме, на път е да се осъществи една от мечтите на жителите на кварталите „Изток“, „Дианабад“ и „Изгрев“.

„Проектът и строителството не бяха лесни, но слава Богу, към днешна дата църквата вече е построена на груб строеж. Вече се поставят прозорците. Храмът беше мое лично обещание към жителите на района и се надявам да ми стигне времето да изпълня“, отбеляза пред Радио София кметът д-р Делян Георгиев.

Продължава набирането на още дарения за довършителните работи и обзавеждането на храма. „Това не е малка църква или параклис. Усилията си заслужават, ще бъде една от най-красивите в София“, убеден е д-р Георгиев.

Църковното настоятелство на храма кани християните на 3 ноември на празника на Свети Пимен, когато традиционно ще се извърши тържествен водосвет.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ремонтираха основно църква в Лом

Празнична света литургия отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил в основно ремонтирания и обзаведен храм ...