Начало / Uncategorized / Предстои реконструкция на главната улица в село Орешак, водеща до Троянския манастир

Предстои реконструкция на главната улица в село Орешак, водеща до Троянския манастир

Предстои реконструкция на главната улица в село Орешак – ул. „Стара планина“, през която минава потокът от туристи  за Троянския манастир „Успение Богородично“, съобщава БТА.

За целта кметът на община Троян Донка Михайлова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков са подписали споразумение за финансиране. Това съобщи Михайлова във фейсбук профила си. Проектът е с дължина 3806 метра, като по цялата му дължина има 22 броя кръстовища.

В зоната на кръстовищата са предвидени рампи за хора с увреждания. Реконструкцията на пътя ще се извърши чрез фрезоване на асфалтобетоновата настилка в компрометираните места, като ще се положи нов износващ асфалтобетонов пласт. Старите бордюри ще се премахнат и ще се монтират нови.

Тротоарите също ще бъдат ремонтирани. Предвидено е в тротоарните платна трасе за кабелна мрежа. В границите на обхвата на улицата е изработен и ел. проект за улично осветление. Ще бъде изградена велоалея от началото на Орешак до Троянския манастир, която по-късно ще бъде свързана с Троян, посочи още Михайлова.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...