Начало / Uncategorized / Деца от пет неделни училища изпълниха празнична програма в храма „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в Кокаляне

Деца от пет неделни училища изпълниха празнична програма в храма „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в Кокаляне

Храмът „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в Кокаляне, с предстоятел свещеник Георги Райчев, беше домакин на среща между неделни училища от Софийската епархия. Това съобщиха от Софийската митрополия.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит, след светата литургия, се събраха десетки деца от неделните училища на храма домакин „Св. великомъченик Георги Победоносец“ в Кокаляне, на Драгалевския манастир „Успение Богородично“, на храма „Рождество Христово“ в кв. „Младост“, на столичния храм „Св. великомъченица Параскева“ и на храма „Св. великомъченик Димитър“ в Панчарево.

Празничната програма водеха свещеник Кръстин Апостолов, предстоятел на храма „Св. великомъченик Димитър“ в Панчарево, и учителката по вероучение Велина Андонова. Децата изпълниха свои песни и стихотворения, изработиха икони, имаше и множество игри. С иконите в ръка малките християнчета, между които имаше и деца от Украйна, извършиха литийно шествие в двора на храма, предвождано от отец Кръстин. Заедно те отправиха молитва за мир и за закрила на децата по света.

За всички гости на духовното тържество бе подготвена и почерпка, за здраве и благословение.

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...