Начало / Uncategorized / На празника на св. Йоан Рилски в София ще се състои църковен концерт

На празника на св. Йоан Рилски в София ще се състои църковен концерт

На 19 октомври от 19 часа в криптата на храма „Свети Александър Невски“ в София и на 31 октомври от 19 часа в концертната зала на НМУ „Л. Пипков“ ще се проведат 3-тия и 4-тия заключителни концерти от цикъла концерт – лектории по проект „Хоровата църковнославянска музика в столицата – наследство и съвременност“.

Проектът се осъществява с подкрепата на програма „Култура“ на Столичната община. Реализира се с подкрепата на фондация „Радост“ при храма „Покров Богородичен“.

Участие ще вземат църковният хор „Покров на пресвета Богородица“ и столичните ученически хорове на НГДЕК „Константин Кирил Философ“ и НМУ „Любомир Пипков“

„За публиката интересно ще бъде, защото ще чуе не само прекрасни изпълнения, образци от нашето музикално наследство, но и ще се запознаят с много интересна фактология, свързана с развитието на църковнославянската хорова дейност. Ще говорим за нашите бележити композитори, с известни или по-малко известни факти за тях. И още нещо интересно – към нас се присъединиха и два ученически хора“, казва Димитър Митев, който е част от хора при храма „Покров Богородичен“ пред БНР.

Входът е свободен. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Свещеното Предание

Животът на Божия народ се нарича Свещеното Предание. Старозаветното свещено Предание е отразено в Библейските ...