Начало / Uncategorized / Православно неделно училище ще има в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“

Православно неделно училище ще има в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“

През новата 2022/2023 учебна година в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“ ще има  православно неделно училище за деца. То беше тържествено открито с празничен водосвет, отслужен от храмовото духовенство, съобщиха от Софийската митрополия.

В часовете по вероучение децата ще се запознават с истините на православната вяра, с християнските добродетели и нравственост, с живота на светците, с православното богослужение, с църковните празници и с други религиозни теми.

Целта на заниманията е децата да придобият конкретни познания относно традиционната за нашия народ ценностна система, основана на евангелските Христови добродетели. Учителите си поставят висока цел – да спомогнат за добродетелното възпитание на децата и за изграждането им в пълноценни личности.

Освен беседи, заниманията включват и различни дейности, сред които са разучаване на песни с християнско съдържание и рисуване по теми от програмата на училището. Тя е основана върху изготвените от Светия синод учебници по религия от първи до 11-и клас, които са одобрени от Министерството на образованието и науката.

В занятията могат да участват деца и юноши в училищна възраст. Религиозните занимания ще се състоят всеки неделен ден след Светата литургия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Храмът „Свети Николай” във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

Една от емблемите на Велико Търново – храмът „Свети Николай” построен през 1836 г. от майстор Колю Фичето се нуждае ...