Начало / Uncategorized / Православно неделно училище ще има в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“

Православно неделно училище ще има в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“

През новата 2022/2023 учебна година в столичния храм „Св. апостоли Петър и Павел“ ще има  православно неделно училище за деца. То беше тържествено открито с празничен водосвет, отслужен от храмовото духовенство, съобщиха от Софийската митрополия.

В часовете по вероучение децата ще се запознават с истините на православната вяра, с християнските добродетели и нравственост, с живота на светците, с православното богослужение, с църковните празници и с други религиозни теми.

Целта на заниманията е децата да придобият конкретни познания относно традиционната за нашия народ ценностна система, основана на евангелските Христови добродетели. Учителите си поставят висока цел – да спомогнат за добродетелното възпитание на децата и за изграждането им в пълноценни личности.

Освен беседи, заниманията включват и различни дейности, сред които са разучаване на песни с християнско съдържание и рисуване по теми от програмата на училището. Тя е основана върху изготвените от Светия синод учебници по религия от първи до 11-и клас, които са одобрени от Министерството на образованието и науката.

В занятията могат да участват деца и юноши в училищна възраст. Религиозните занимания ще се състоят всеки неделен ден след Светата литургия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний бе награден с царския орден “Св. Александър”

На 18 септември Негово Величество Цар Симеон II, Велик магистър на Царските ордени, удостои Негово ...