Начало / Uncategorized / В подкаста тази седмица – Съчувствието, милосърдието и обичта към ближните

В подкаста тази седмица – Съчувствието, милосърдието и обичта към ближните

Уважаеми слушатели, представяме ви първия брой от новия сезон на подкаста на сайта „Добротолюбие“ – „Духовни полета“. В този брой Ангел Карадаков, доц. д-р Костадин Нушев и Елена Дюлгерова дискутират две теми.

Първата е свързана с евангелското четиво от този неделя, в което се говори за обичта към ближните, милосърдието и любовта. В темата е засегнат и друг сегмент от проявата а любов към ближните ни – съчуствието. Имаме ли емпатия днес към страдащите наши братя? Отнасяме ли се с другите, така както бихме искали с нас да се отнасят? На тези и други въпроси търсим отговори в тази тема.

Вторият разговор е свързан с появилата се информация, че са предприети действия проституцията и просията да бъде декриминализирани т.е. вече да не бъдат престъпления. Кой е основният нравствен и морален проблем при проституцията и как православното богословие гледа на това деяние? Какъв грях е това? Отговорите може да чуете в разговора.

Приятно слушане!

Подкастът може да слушате и в ефира на радиото на Софийска св. Митрополия – „Епархийски глас“ всеки понеделник, сряда и петък от 10:30 часа. Подкастът ни може да токриете и на останалите платформи за такова съдържание.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Румен Радев: Нека предпазим православието от политическата демагогия

Нека предпазим православието от политическата демагогия и оставим църквата да бъде независима, така като е по ...