Начало / Uncategorized / В подкаста тази седмица – Съчувствието, милосърдието и обичта към ближните

В подкаста тази седмица – Съчувствието, милосърдието и обичта към ближните

Уважаеми слушатели, представяме ви първия брой от новия сезон на подкаста на сайта „Добротолюбие“ – „Духовни полета“. В този брой Ангел Карадаков, доц. д-р Костадин Нушев и Елена Дюлгерова дискутират две теми.

Първата е свързана с евангелското четиво от този неделя, в което се говори за обичта към ближните, милосърдието и любовта. В темата е засегнат и друг сегмент от проявата а любов към ближните ни – съчуствието. Имаме ли емпатия днес към страдащите наши братя? Отнасяме ли се с другите, така както бихме искали с нас да се отнасят? На тези и други въпроси търсим отговори в тази тема.

Вторият разговор е свързан с появилата се информация, че са предприети действия проституцията и просията да бъде декриминализирани т.е. вече да не бъдат престъпления. Кой е основният нравствен и морален проблем при проституцията и как православното богословие гледа на това деяние? Какъв грях е това? Отговорите може да чуете в разговора.

Приятно слушане!

Подкастът може да слушате и в ефира на радиото на Софийска св. Митрополия – „Епархийски глас“ всеки понеделник, сряда и петък от 10:30 часа. Подкастът ни може да токриете и на останалите платформи за такова съдържание.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Св. Руперт, епископ на Залцбург

На 27 март Православната църква чества празника на св. Руперт, епископ на Залцбург.  Житието на светеца ...