Начало / Uncategorized / Врачанският митрополит Григорий взе участие в откриването на Врачанския есенен панаир

Врачанският митрополит Григорий взе участие в откриването на Врачанския есенен панаир

Кметът на Враца Калин Каменов и Врачанският митрополит Григорий откриха 133-то издание на традиционния есенен панаир във Враца, информира БТА.

Митрополит Григорий благослови хората и доброто дело на община Враца, която продължава да съхранява традицията на Врачанския панаир.

Близо 200 търговци от 25 населени места в страната участват в тазгодишния Врачански есенен панаир. В изложението се включват производители на екологични продукти, както и десетки занаятчии. Любителите на изкуствата ще имат възможност да разгледат бродирани народни носии, реплики на старинни накити, ръчно изтъкани изделия, сувенири от ковано желязо, дърворезба и други. По време на панаира ще се проведе и фермерски пазар, на който ще се предлагат разнообразни натурални продукти и традиционни български ястия.

В дните от 14 да 18 септември организаторите от община Враца са предвидили и съпътстваща програма. Екипът на Младежки център – Враца е подготвил игрите „Да се забавляваме заедно“ и „Мистериозната кутия“, като желаещите да се включат в тях могат да го направят от 17:30 до 18:30 часа през следващите дни в шатрата на центъра.за участниците са предвидени много награди и изненади. 

На 16 септември от 18:30 часа на панаирната ще се състои надяждане с люти чушки, организирано от варненската „Лютата ферма“.  На 17 септември клуб „Monstribe” към Младежкия дом организира за посетителите на панаира демонстрации по брейк от  от 10:30 часа на панаирната сцена. След тях започва концерт и хоротека на Представителен танцов ансамбъл „Хемус“.

Любителите на латино танци могат да участват на 18 септември от 10:30 часа в училище за танци, после започва концертът на Ансамбъл за народни песни и танци „Вратица“ при Народно читалище „Развитие-1869“ във Враца.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Николай Мирликийски

Св. Николай Мирликийски е роден през втората половина на III век. Семейството му било знатно ...