Начало / Uncategorized / Храм-паметникът „Св. Александър Невски“ е включен в изложба на Геодезическия факултет на УАСГ

Храм-паметникът „Св. Александър Невски“ е включен в изложба на Геодезическия факултет на УАСГ

До края на септември продължава изложба, която представя развитието на Геодезическия факултет на на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), съобщава БТА.

Организирана по случай 80-годишнината от създаването на УАСГ, изложбата отразява историята, традициите, специалностите, обучението, научните постижения, международните прояви и изяви на членовете на факултета и неговите студенти и докторанти.

По време на обучението в специалност „Геодезия“ младите специалисти използват разнообразни съвременни технологии (лазерни скенери, дронове, GPS-и и др.) и компютърни софтуери, което, в съчетание с изобилието от учебни практики, ги прави едни от най-добре подготвените за работа в реални условия, разказват от УАСГ. 

Преподаватели от ГФ многократно са участвали в българските научни експедиции до Антарктида. Провели са две мисии в Света гора, в труднодостъпни местности. Заснемане на българския манастир „Св. Георгий Зограф“, прецизно лазерно сканиране на храм-паметника „Св. Александър Невски“, детайлно картографиране на дъното на язовир „Студена“ и образователни проекти за обучение в ранна детска възраст са част от ангажиментите на преподавателите във факултета. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...