Начало / Uncategorized / Ремонтът на пътя до Клисурския манастир „Св. Петка“ ще приключи до края на септември

Ремонтът на пътя до Клисурския манастир „Св. Петка“ ще приключи до края на септември

Ремонтът на пътя до манастира „Света Петка“, известен още като Клисурския манастир, тече в срок. Това посочи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на реконструкцията на 3,3 -километровия път, съобщава БТА. 

Строителните работи се очаква да приключат в края на септември, за да бъде отворен пътят за храмовия празник на манастира през октомври. През следващите две-три седмици предстои да бъде положен износващият пласт и да се довършат банкетите. 

От Столичната община ще реновират и пътя от Банкя до разклона за манастира. Той не е ремонтиран от десетилетия.

„Взехме решение, че ще направим ремонт и на участъка, който тръгва от Банкя и върви до манастира „Света Петка“. Той е малко повече от един километър и е в много тежко състояние. Ремонтът ще бъде много труден, защото няма обходен маршрут. Движението ще бъде в едната лента със светофар“, каза кметът. Ремонтът е предвиден да започне в началото на септември и да приключи до края на годината. 

По този път освен, че е връзката с манастира, минават и много хора, които живеят във вилната зона, има и военно поделение, минава и градски транспорт, посочи още Фандъкова. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...