Начало / Uncategorized / Скоростта за автомобили е ограничена до 20 км/ч в тунела на пътя за Рилския манастир

Скоростта за автомобили е ограничена до 20 км/ч в тунела на пътя за Рилския манастир

Ограничиха скоростта до 20 км в час при тунела на пътя за Рилския манастир. Той беше построен след като се оказа, че няма друго решение на проблема с огромните свлачища в участъка, съобщава Нова телевизия

Знак за ограничена скорост има само в едната посока, което кара шофьорите да не вярват на този знак. Много малко от тях спазват ограничението, защото тунелът е къс и защото рязко намаляване на скоростта е по-скоро предпоставка за пътен инцидент, отколкото шанс да се избегне такъв. Хората одобряват тунела, който им осигурява бърз и безплатен достъп до манастира.

Водачи споделят, че преминават спокойно, а по-рано е имало постоянен риск при преминаване от свлачища. Според тях обаче няма смисъл от ограничението от 20 км/ч. 

От Нова телевизия са изпратили запитване към АПИ каква е причината за ограничението. Екипът на телевизията е забелязал пукнатини под тунелното съоръжение. 

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...