Начало / Uncategorized / Несебър ще отбележи Успение Богородично с визуални спектакли и концерти

Несебър ще отбележи Успение Богородично с визуални спектакли и концерти

С програма от визуални спектакли и концерти Несебър ще отбележи своя празник, който се чества на 15 август. Първата проява ще е на 14 август от 19:00 часа с вечерно богослужение в храм „Свето Успение Богородично“, последвано от литийно шествие с иконата на Св. Богородица по улиците на стария град. След това ще се състои концерт на дуета братя Аргирови. Той ще е в амфитеатъра и ще започне от 21:00 часа. Информацията е от пресцентъра на общината, предава БТА.

Рано сутринта на 15 август ще има тържествена света Литургия в църковния храм „Свето Успение Богородично“. От 10:00 часа ще е церемонията по издигане на националния флаг пред крепостните стени в стария град. В следобедните часове за децата е организирано шоу в южния парк с цирк „Балкански“.

Вечерните събития на 15 август ще са площад „Жулиета Шишманова“, амфитеатър „Жана Чимбулева“ и крепостните стени. Концерти ще има на трио „VIVA“ , Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, квартет „Белканто“, Свет Радославов и Владимир Ампов -Графа.

Кулминация на 15 август ще са визуалните ефекти, сътворени от атрактивно дрон шоу с цветни 3D фигури в небето над Несебър, светлинно шоу. Финал на празника ще постави впечатляващ музикално-пиротехнически спектакъл, който ще озари целия залив.

На 15 август ще бъде въведена временна организация на движението в Несебър – от 20:00 ч. до 00:30 ч. ще бъде спряно движението на автомобили по провлака и в цялата стара част на града.

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителен концерт събра над 8000 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци

Благотворителен концерт събра 8150 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци, където ...