Начало / Uncategorized / Излезе новият брой на Богословски вестник

Излезе новият брой на Богословски вестник

Уважаеми читатели, от печат излезе новият брой на Богословски вестник за юни и юли месец. Водещата тема в новия брой на „Богословски вестник“ е делото на преп. Паисий Хилендарски.

Освен нея в броя ще намерите сведения за последните научни форуми на богословски теми. На страниците ни ще откриете студентски анализ за любовта и милосърдието, както и поглед към времето и делото на св. равноапостолна Елена. Чрез няколко снимки ще можем да си припомним посрещането на светите мощи на св. св. Кирил и Методий, а за да знаем кои са новите и интересни книги, доц. К. Нушев е написал кратко представяне на две от тях. От този брой започва и конкурсът на вестника „Климентови светозарни слова“. В броя се публикува за първи път една съвременна молитва към св. Климент Охридски Чудотворец. За всичко това и за много друго можете да прочетете тук. Приятно четене!

„Богословски вестник“ е месечно академично издание на Центъра за християнски, църковно-исторически и богословски изследвания “Добротолюбие” и Магистърска програма “Църковно-социално дело” при Богословския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Новото издание на вестника е продължение на дейностите по научно-изследователски проект № 80-10-177/2021.

Редакционна колегия: Главен редактор – доц. д-р Костадин Нушев Редактор, дизайн и предпечат – Ангел Карадаков Координатор и фотограф – Елена Дюлгерова За кореспонденция: bogoslovski-vestnik@ abv.bg ISSN печатно издание: 1310-697Х ISSN онлайн издание: 2815-3154

Броят може да прочетете тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...