Начало / Uncategorized / Набират средства за новостроящ се храм в село Ослен Криводол

Набират средства за новостроящ се храм в село Ослен Криводол

Продължава дарителската кампания за събиране на средства за зографисване и оборудване на новостроящия се Храм „Св. Николай Чудотворец“ в мездренското село Ослен Криводол, съобщава БНР.

 За целта са необходими около 100 000 лв. за закупуване на иконостас, икони, разпятие, владишки трон, панга̀р за продажба на свещи, аналой, свещници, полилеи и църковна утвар, както и за изографисване на вътрешно храмовото пространство. Вече са постъпили първите дарения от жители на селото или техни роднини и приятели, като до този момент са изразходвани 450 лв. за изографисване на храмовата икона и надписа на храма от врачанския художник Христо Божков. Всеки, който желае да дари средства, може да го направи по един от следните начини:

• чрез дарителската банкова сметка на Община Мездра в Банка „ДСК“: IBAN BG95STSA93008425414500, BIC STSABGSF, Код за вид плащане – 445100, Основание за плащане: За църквата „Св. Николай Чудотворец“ – с. Ослен Криводол;

• чрез пощенски запис на адрес: 3169 с. Ослен Криводол, община Мездра, Кметство Ослен Криводол, Кметски наместник – Роман Иванов.

Всички средства ще се отчитат публично, както постъпилите, така и изразходваните. При желание от страна на юридическите лица Община Мездра предоставя Договор за дарение.

За допълнителна информация: тел. 0898 795 213 и 0885 695 509, email: oslen_kmetstvo@abv.bg, Роман Иванов, кметски наместник на с. Ослен Криводол.

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Теодор Стратилат

Великомъченик Теодор, родом от град Евхаита, живял в началото на ІV век през времето на ...