Начало / Uncategorized / Университетски преподавател стана дякон в Сръбската патриаршия

Университетски преподавател стана дякон в Сръбската патриаршия

Университетски преподавател стана дякон в Сръбската патриаршия, съобщава православната новинарска агенция – orthodoxianewsagency.gr.

Асистентът по Пастирско богословие към Православния богословски факултет на Белградския университет Драган Каран бе ръкоположен в дяконски чин от Сръбския патриарх Порфирий в неделя.

В своята проповед патриархът каза, че „Проповедта на планината разкрива вътрешната същност на всеки един от нас“ и добавя, че „ние се молим със смирение покаяние за целия свят, за всички хора, всички да следват пътя на очистване на духовните си очи и сърца, защото тогава всичко друго ще се изясни в нас. Дори да сме слаби и да грешим, винаги ще се изправяме и ще знаем къде е светлината, ще знаем, че това е Христос, нашият Господ и Спасител“. 

Новоръкоположеният дякон е завършил своето образование в Атинския университет. През 2014 г. защитава докторска степен, а научните му изследвания са в областта на пастирското богословие. От същата 2014 г. Драган Каран заема и длъжността асистент към същата катедра. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Деца засадиха дръвчета в двора на храм „Св. Атанасий“ в село Кърналово

Дни преди започването на пасхалните празници ученици от ОУ „Братя Миладинови“ в с. Кърналово, Община ...