Начало / Uncategorized / Нов параклис край кюстендилското село Бараково

Нов параклис край кюстендилското село Бараково

Параклисът ще носи името на Свети Теодор Тирон, а по желание на дарителите  и  Свети Трима Светители, съобщава БНР.

Малкият красив храм  е направен в гръцкия град Солун и със специализирана техника е транспортиран и  монтиран  край село Бараково, където преди много години също  е имало малък дървен параклис, носещ името на Свети Теодор Тирон.

 „Това е близо 15-годишна мечта на жителите на селото и сега се реализира с помощта на дарители – на хората, които дариха земята, на черковното настоятелство, местните хора и всички, които бяха зад нас през тези години“ – каза за Радио Благоевград енорийнският свещеник отец Светослав Кючуков.

С доброволен труд на хората от Бараково е направена основата на параклиса. Основните дарители са семейство Галина и Иван Доколякови, които осигуряват средствата за храма. Галина е щастлива е, че този храм вече е факт и е сбъднала мечтата си след преживяно житейско премеждие преди години.

Параклисът е в непосредствена близост до главния път Е-79 и Автомагистрала „Струма“.

Предстои облагородяване на пространството около параклиса, в което отново ще се включат дарители и местни хора. Храмът ще бъде изографисан, а на по-късен етап и осветен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

За Ангел Карадаков

Виж още

Поклонничеството като мисия – нов брой на подкаста „Духовни полета“

Уважаеми зрители, представяме ви новия епизод на подкаста „Духовни полета“. В него разговаряме с иконом ...