Начало / Uncategorized / Бави се асфалтирането при новия тунел на пътя за Рилския манастир

Бави се асфалтирането при новия тунел на пътя за Рилския манастир

Полагането на асфалта по износващия слой в участъка при новоизградения тунел над с. Пастра на пътя Рила-Рилски манастир, което трябваше да стане до юни, се бави, коментират пътни експерти. За асфалтиране са около 300 м по двете платна, след което ще се полага и маркировка.

Асфалтирането на износващия пласт трябва да направи фирмата изпълнител – „Автомагистрали“. Същевременно пътни работници казаха, че има и потрошени и премахнати знаци, указващи временната организация на движението при тунела.

Разрешената скорост в участъка при свлачището над село Пастра остава до 20 км в час.

Това е така, след като съоръжението още не е приключено напълно и предстоят довършителни работи, не е минала и приемателна комисия. Тунелът е със стандартни  размери, висок е 5,80 м и през него може да премине и тир, отбелязват експерти.

До изграждането му се стигна, след като и при изградената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, огромна 30-тонна скала падна в началото на януари миналата година и затвори за месеци пътя до Светата обител.

Завършването на съоръжението, дълго към 100 м, и цялостното укрепване на ската струва около 6,5 млн. лева, осигурени при управлението на ГЕРБ и кабинета „Борисов-3“.

Източник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Честваме празника на св. Теодор Стратилат

Великомъченик Теодор, родом от град Евхаита, живял в началото на ІV век през времето на ...