Начало / Uncategorized / Православният роман „Икона“ излезе от печат

Православният роман „Икона“ излезе от печат

За двадесетото юбилейно издание на книжния фестивал Пловдив чете от печат излезе втората книга на издателство „Паралингва“ – православният американски роман „Икона“.

Заглавие на реномираното издателство за православна литература Ancient Faith Publishing, в българския превод на Стела Джелепова, „Икона“ разказва историята на дванадесетгодишната Ефросиния, която след трагедия със семейството ѝ заживява с баба си.

В една постхристиянска Америка, в дистопичния свят на Джорджия Бригс, авторката на „Икона“, самото споменаване на вярата и Бога може да ти докара огромни проблеми. Една чудотворна икона на св. Николай обаче променя хода на събитията и Ефросиния започва все по-дълбоко да разбира и осъзнава ценността на вярата, завещана от родителите ѝ.

Може ли едно 12-годишно момиче да е по-смело от възрастните и може ли един християнин да не бъде смел?

В романа „Икона“ ежедневното се преплита с дистопичното, а възрастните, макар и да опитват, не успяват да помогнат на малкото момиче. Когато дръзновението и чистата вяра в Бога, потвърдена от личното съприкосновение със святото, завладеят сърцето на християнина, ще успеят ли пречките и пъклените замислите на правителството и държавните служители, преследващи християните? Когато подвигът на вярата достигне своя връх, Сам Бог чрез Неговите светии се намесва, за да покаже, че без Него е суетен човешкият живот.

„Икона“ може да закупите в книжарница „Паралингва“ (ул. „Хан Аспарух“ №3, Пловдив), в Храм „Св. Параскева“ – Пловдив, в Митрополитски храм „Св. Марина“ – Пловдив, в търговската мрежа на книжарници „Сиела“, както и от нашия онлайн магазин paralingua.bg.

За Ангел Карадаков

Виж още

Ловчанска митрополия издаде нова книга – „Благодатни дарове и благодатни хора“

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на българския книжен пазар излезе новата книга на Ловчанска ...