Начало / Uncategorized / Празник на православния дух и традиции се организира в Кюстендил

Празник на православния дух и традиции се организира в Кюстендил

Софийска св. митрополия и архиерейското наместничество в Кюстендил организират днес празник на православния дух и традиции в Кюстендил. 

В творческите работилници децата ще разговарят за добродетелите, ще изработят картички на православна тематика и ще участват с тях в празнична лития. Образователното ателие за азбучни послания ще има за цел да запознае децата с графичните системи на глаголицата, кирилицата и историята на писмеността, както и използването на различни методи на писане от нашите предци.

В 12:00 ч, на площад „Велбъжд“ ще бъде изнесено българското знаме под звуците химна на Република България.

Децата ще направят около него кръг с балони, които ще пуснат в небето. В 12:30ч. празнична лития ще бъде оглавена от духовенството на Кюстендилска духовна околия, с мощехранителницата на св. Харалампий и св. Мина, и с участието на професионалния духов оркестър на Кюстендил. В шествието ще могат да се включат всички участници в празника, както и жителите на града.

Събитието е организирано с подкрепата на Община Кюстендил, Регионалното управление на образованието и Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...