Начало / Uncategorized / Софийската духовна семинария организира благотворителен концерт в подкрепа на децата от Украйна

Софийската духовна семинария организира благотворителен концерт в подкрепа на децата от Украйна

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Светия Синод на 28 май от 18:00 ч. в залата на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще се проведе благотворителен концерт на учениците от Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

Целта на събитието е набиране на средства за украинските деца и продължаването на тяхното образование в България. Партньори на концерта са Националната музикална академия и Българският червен кръст. В програмата са включени източноправославни песнопения, народни песни, пиеси за пиано и др., изпълнени от семинаристите от 8-ми до 12-ти клас. Входът за концерта е свободен. Даренията ще се събират и разпределят от Българския червен кръст. Всеки, който желае, може да дари средства в касичките, които ще се намират пред залата в деня на концерта. Учениците, преподавателите и ръководството на Софийската духовна семинария отправят покана към всички желаещи да се включат в благородната инициатива.

„Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилвани“ (Матей 5:7)

Всеки, който желае, може да подкрепи кампанията и с дарение по банков път на официалната сметка на Българския червен кръст. Като основание за превода следва да се посочи „Дарение за децата от Украйна – Концерт на СДС „Св. Йоан Рилски“.

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)

За Ангел Карадаков

Виж още

Патриарх Даниил възглави празничната света Литургия в столичния храм „Св. Неделя“

На 14 юли, 3 Неделя след Петдесетница, посветена на св. Отци от 6-те Вселенски събори, ...