Начало / Uncategorized / В Кюстендил ще се проведе „Празник на православния дух и традиции“

В Кюстендил ще се проведе „Празник на православния дух и традиции“

Миналата седмица в Архиерейското наместничество в гр. Кюстендил бе проведена работна среща по повод организирането на „Празник на православния дух и традиции“.

На 13.05.2022 г., с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, в Архиерейското наместничество на Кюстендил се проведе работна среща по повод предстоящо духовно мероприятие в града, с участието на ученици от кюстендилските училища. На срещата присъстваха Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, г-жа Нели Петкова, Директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм“ при Община Кюстендил, г-жа Гергана Паргова, старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието – Кюстендил, сътрудници при социалния и просветния отдели на Софийска света митрополия.

На срещата бе обсъдено провеждането на „Празник на православния дух и традиции“. Инициативата е на Софийска света митрополия, с подкрепата на Община Кюстендил и Регионалното управление на образованието в Кюстендил и ще се реализира на площад „Велбъжд“ на 30.05.2022 г. (понеделник) от 11:00 часа.

По информация на Кюстендилска Духовна Околия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...