Начало / Uncategorized / Разширеният храм „Света Троица“ в парк „Изгрев“ се очаква да отвори през лятото

Разширеният храм „Света Троица“ в парк „Изгрев“ се очаква да отвори през лятото

Разширеният бургаски храм „Света Троица“ в парк „Изгрев“ може да отвори врати още това лято. Строителните дейности напредват и вече е готов грубият строеж, каза пред БНР отец Василий Диханов, председател на църковното настоятелство.

Предстои довършването на покрива, полагането на мазилки, поставянето на пода и украсата. Новата постройка хармонизира в единен архитектурен ансамбъл със съществуващата стара църковна сграда. В нея ще има баптистерий, какъвто до сега няма в България, поясни отец Василий.

„Специално за кръщенетата, това ще бъде едно от уникалните неща в този храм, тъй като в криптата на храма подготвяме баптистериум. Това е специално място за извършване на кръщенета, особено за големи хора, нещо, което мисля, че в България няма действащо“, каза отецът.

Ремонтът на църквата „Света Троица“ е мащабен и продължава вече близо три години. Финансирането никак не е малко, но идва от дарител, който предпочита да не се афишира каква е вложената сума, поясни още отец Василий.

За Ангел Карадаков

Виж още

Богослуженията през Страстната седмица обяви православната ни църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, Великобритания

Богослуженията през Страстната седмица обяви Българската православна църква „Св. Константин и св. Елена” в Кент, ...