Начало / Uncategorized / Митрополит Серафим: Да бъдем готови да посрещаме Христос винаги в сърцата си

Митрополит Серафим: Да бъдем готови да посрещаме Христос винаги в сърцата си

„Нека с радост посрещаме Христос не само в Йерусалим, но да бъдем готови да Го посрещаме винаги в душата си“, каза Неврокопският митрополит Серафим на днешния голям празник Вход Господен в Йерусалим, наричан още Цветница или Връбница.

Митрополит Серафим отслужи архиерейска света литургия в благоевградския храм „Въведение Богородично“, където стотици миряни се стичаха от сутринта.

„Христос победи смъртта, греха, злото в този свят, като възкръсна от мъртвите и тази победа я подари на всички, които вярват в него.

Като християни ние ставаме съпричастни към тази победа още със самото кръщение, но трябва да завършим своя път по подражание на него в земния си живот, каза още той. Днес посланието на свети апостол Павел, което се чете на светата литургия, ни призовава да се радваме и не само в тези дни на Страстната седмица, но и през целия живот винаги да мислим за това, което е достойно и добродетелно и което ние на съвременен език наричаме християнски ценности“, допълни митрополит Серафим.

Нека с това се украсяваме, това да изпълва дните ни и тази свежа зеленина да имаме в душите и сърцата си така, както външно символично днес, чрез цветята и клонките, които носим, посрещаме Христос не само в Йерусалим, както тогава, но той върви постоянно към всеки един от нас и ние трябва да бъдем готви да го посрещаме винаги в дома на нашата душа, призова водачът на Неврокопска епархия.

Източник: БТА

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...