Начало / Uncategorized / Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, съобщава БНР.

Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фазата „груб строеж“. Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината – първият „Св. Петка“ е в Невестино и той беше осветен през лятото на м.г.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси -Българския патриарх Максим и Българския патриарх Неофит.

Повече от десетилетие обаче храмът беше само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 год. изглаждането на храма беше възобновено, но пак спря. Всички документи за строежа на черквата са вече с изтекъл срок, наложило са да се вадят нови документи. Общината има готовност храмът да бъде довършен.

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителният коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне довършването на храма „Свети Иван Рилски“

Традиционният благотворителен коледен базар на областната администрация в Хасково ще подпомогне каузата за довършването на ...