Начало / Uncategorized / Развива се поклонническият туризъм в Гърция

Развива се поклонническият туризъм в Гърция

Две години след започването на пандемията и налагането на строги ограничителни мерки, които спряха много от пътуванията по света, Министерството на културата и службата за поклонничество към Св. Синод на Гръцката църква координират своите действия за стимулиране и развитие на поклонничеството и поклонническия туризъм през 2022 г., пише сайтът orthodoxianewsagency.gr.

От Министерството на туризма в южната ни съседка казват за медиите, че правителството в Гърция залага много на поклонническия тирузъм в страната и стимулира международното и вътрешно туристическо движение. 

През изминалата седмица, на събитие посветено на поклонническия туризъм, архим. Спиридон Катрамадос, секретар на службата за поклонничество към Св. Синод на Гръцката църква, представи плана за укрепване на действията и разширяването им чрез сътрудничество между институциите. По думите му през 2022 г. се очаква да бъдат изградени още множество съвместни инициативи с Министерствата на туризма на Йордания, Унгария, Албания, както и с други страни. Целта  е насърчаване на поклонничеството и туризъм.

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...