Начало / За нас / Любопитно / Православният център в Благоевград организира благотворителен базар на Благовещение

Православният център в Благоевград организира благотворителен базар на Благовещение

Малки и големи си подадоха ръка в името на красивото и доброто. Преди броени дни в Православния център в Благоевград се състоя пролетна работилница. С много любов, търпение, усмивки и доза сръчност, участниците изработиха красиви великденски венци и декорации.

Творческото ателие премина под ръководството на Анелия Зайкова. Стоянка Иванова е част от екипа на доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай Мирликийски“ в благоевградския квартал „Грамада“ и до сега не е пропускала да се включи и в работилниците.

„Това е шеста година, в която се включвам в тази работилница. Доброволец съм от  6 години, от откриването на кухнята за бедни. Когато има такива събирания винаги се включвам.“, разказва г-жа Иванова.

Добрия пример на своите майки и баби последваха и децата, които с голямо желание помагаха. За всички хора със щедри сърца, участниците в благотворитенлата инициатива пожелаха здраве, любов, мир и надежда.

На 23 март от 18 часа в Православния център ще се проведе втора работилница. Тогава ще се аранжират живи цветя. Всички изработени украси се подготват за благотворителния базар на 25 март – Благовещение, който ще се проведе пред храм „Въведение Богородично“. Влючете се и вие. 

Източник: БНР

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Спомен за дядо Добри – шест години от неговата кончина

Днес се изпълват шест години от кончината на дядо Добри, който ще остане в историята ...