Начало / Uncategorized / Най-големият православен храм в Ямбол започна кампания за набиране на средства за електронни камбани

Най-големият православен храм в Ямбол започна кампания за набиране на средства за електронни камбани

В Ямбол църковното настоятелство на най-големия православен храм в града – „Свети Николай Чудотворец“, започна кампания за набиране на средства за купуването на електронни камбани.

В три от четирите църкви в Ямбол са поставени механизми за електронно задвижване на камбаните, преди години е закупено и за централния храм ”Св. Николай Чудотворец”, но то вече е негодно за употреба, обясни архимандрит Димитрий, който е и председател на Църковното настоятелство на храма:

„Устройството, което използваме за храма, е много остаряло и почти всеки ден се чупи и е много неудобно и много непрактично. Само компютърът е около 2 000 лева. Дай Боже да няма скок в цената, аз говорих преди 10-тина дни с хората. Отделно чуковете за камбаните – всеки чук е по 1000 лева, те са три камбани, така че 5000 лева са само компютърът и камбаните, окабеляването близо 6000 лева ще ни излезе“.

Това е поредната благотворителна кампания, организирана от настоятелството. Със средства от дарения преди няколко месеца беше закупена икона на Св. Николай Чудотворец, в която е вградена частица от мощите на светеца.

Изочник: БНР

За Ангел Карадаков

Виж още

Близо вековен храм в санданското село Лешница днес отбелязва своя храмов празник

В деня за почит към света великомъченица Марина близо вековният храм в санданското село Лешница ...