Начало / Uncategorized / В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ се проведе благотворителен базар в помощ на бежанците от Украйна

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ се проведе благотворителен базар в помощ на бежанците от Украйна

След Светата литургия в храм „Св. Апостол Андрей Първозваний“ в София на 20 март се проведе благотворителен базар, средствата от които ще бъдат използвани за бежанците от Украйна, настанени в защитените жилища на Фондация „Конкордия България“, съобщава БНР.

Те ще бъдат набрани от закупуването на изделията, изработени от ателието към православния храм и това на Фондация „Конкордия“, каза за БНР отец Стилиян Табаков от храм „Св. апостол Андрей Първозвани“. Той разказа още, че е честа практика храма да организира благотворителни базари, които да помагат да нуждаещи се хора.

„От няколко години в нашия храм по инициатива на църковното ръководство инициираме няколко базара през годината. Това са двата големи празника Великден и Рождество Христово, с което ние целим да научим нашите деца на работа“, каза отецът.

Всички базари се провеждат в неделен ден след Света литургия: „Средствата, които ще съберем, ние ще ги предоставим на бежанците на Фондация „Конкордия“.

За Ангел Карадаков

Виж още

По следите на изгубената скална църква в Русенско

Когато някой спомене за „скалните църкви“, в ума ни изниква споменът за Ивановските скални църкви ...