Начало / Uncategorized / В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ се проведе благотворителен базар в помощ на бежанците от Украйна

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ се проведе благотворителен базар в помощ на бежанците от Украйна

След Светата литургия в храм „Св. Апостол Андрей Първозваний“ в София на 20 март се проведе благотворителен базар, средствата от които ще бъдат използвани за бежанците от Украйна, настанени в защитените жилища на Фондация „Конкордия България“, съобщава БНР.

Те ще бъдат набрани от закупуването на изделията, изработени от ателието към православния храм и това на Фондация „Конкордия“, каза за БНР отец Стилиян Табаков от храм „Св. апостол Андрей Първозвани“. Той разказа още, че е честа практика храма да организира благотворителни базари, които да помагат да нуждаещи се хора.

„От няколко години в нашия храм по инициатива на църковното ръководство инициираме няколко базара през годината. Това са двата големи празника Великден и Рождество Христово, с което ние целим да научим нашите деца на работа“, каза отецът.

Всички базари се провеждат в неделен ден след Света литургия: „Средствата, които ще съберем, ние ще ги предоставим на бежанците на Фондация „Конкордия“.

За Ангел Карадаков

Виж още

Семинар за дигитализацията на църковното историческо наследство

На 20 май 2024 г. от 13.00 ч. в зала 8 на Богословския факултет ще ...