Начало / Uncategorized / Готови са обшивките за куполите на първата църква в „Изгрев“

Готови са обшивките за куполите на първата църква в „Изгрев“

Обшивките за куполите на новостроящата се първа православна църква в район “Изгрев” вече са изработени. Това съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. Монтирането предстои веднага, щом атмосферните условия позволят, пише сайтът stolica.bg.

„За да продължим с тези темпове строителството на храма, имаме нужда от помощта на всеки един. Заедно ще се справим и ще доведем това свято дело до успешен завършек!“, казва още кметът на района.

Православния храм “Св. Пимен Зографски” в градинката на КАТ се реализира благодарение на работата на църковното настоятелство през годините, лични контакти и организация от страна на кмета на района д-р Делян Георгиев.

Църквата, която жителите на кв.”Изток”, кв.”Изгрев” и кв.”Дианабад” чакат от 30 години, ще бъде факт.

Изграждането на храма стартира в края на септември 2020 г., а на освещаването присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев, президентът на България Румен Радев, държавници, политици, общински съветници.

Кампанията за събиране на средства е активна, всеки, който желае може да направи дарение за строежа на храма на банковата сметка на Църковно настоятелство към новостроящ се православен храм “Св. Пимен Зографски”, район “Изгрев”, гр. София.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...