Начало / Uncategorized / Около 20 000 лв. са нужни за довършването на църквата в село Дрянковец

Около 20 000 лв. са нужни за довършването на църквата в село Дрянковец

Айтоското село Дрянковец сбъдна мечтата си да има православен храм. Църквата „Св. Рождество Богородично“ вече е построена, но са необходими средства за довършителните дейности, пише сайтът flagman.bg.

След кончината на ставрофорен иконом Ромил Негозов, който започна строителството, местните търсят възможности за финансиране за довършване на проекта.  Георги Георгиев представи пред Общинския съвет в Айтос историята на градежа и защо все още не може да бъде завършен.

„До момента с личен труд на членовете на Инициативния комитет и с труда на всички, които искат да видят този храм да функционира, сме прекарали електричество, положен е гранитогрес, ВиК-то е направено, полилей е поставен, монтирана е камбаната, която е дарение от наш колега, за което му благодарим“, каза Георги. 

За да стане функциониращ църквата обаче, трябва да се изработи иконостасът. Вече е имало разговори с майстор, който е дал оферта, но са необходими средства за изработването му. Отделно има и довършителни работи около храма – трябва да се направи оградата, да се изравни теренът и да се изградят алеите. 

Около 20 000 лв. ще са нужни, за да може храмът да отвори врати и да приема миряните. Въпреки трудностите те не се отказват и вярват, че делото на отец Ромил ще бъде доведено до успешен край.

„При вас сме, за да ви помолим за съдействие, тъй като вие сте хората които вземат решенията в тази община. Ние каквото можем сме направили до момента и продължаваме да правим. Тук сме от името на доволни граждани, тъй като виждаме какво се случва в Айтос. През последните години Айтос стана привлекателен град не само за местните хора, но за гостите, които идват от Бургас и други населени места. Те споделят често, че много неща са направени за града – парк „Славеева река“, зоологическата градина, градският парк, улиците, залата са малкото примери. Ще сме много благодарни, ако може да ни съдействате или ако познавате хора, които имат интерес към тази кауза“, заяви младият мъж. 

Той представи и снимки, на които ясно се вижда колко голяма по обем работа е свършена. 

Ако искате да станете част от благородната кауза, може да дарите средства в банкова сметка на храм „Св. Димитър“ – град Айтос за новоизграждащия се Храм „Св. Рождество Богородично“ – село Дрянковец:

IBAN: BG40 UNCR 7630 1078 6913 18
BIC UNCRBGSF Unicredit Bulbank – Айтос

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...