Начало / Uncategorized / Митрополит Антоний: Няма нищо по-страшно от загубването на човешките животи

Митрополит Антоний: Няма нищо по-страшно от загубването на човешките животи

“Няма нищо по-страшно от загубването на човешките животи. Нищо не е оправдано пред това да отнемеш човешки живот. Защото знаем като вярващи християни, че никой няма право да отнеме живота на човека, освен Бог, който го е дал. И тази война ще отмине, но ще останат уроците и пагубните последствия”. Това каза в ефира на bTV Radio Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний.

 “Става въпрос за преосмисляне на нашите ценности и повече мъдрост и смирение. Ръката, която протягаме в този момент, лишавайки се от нещо собствено за благото на някой друг е голямата награда, която ние получаваме – тя не е материална, тя е духовна. Няма нищо по-ужасяващо от човешката трагедия”, допълни митрополит Антоний

“Във века, в който всичко е на една ръка разстояние – можем да си поръчаме по интернет от обувки до автомобил, от компютър до оръжие, което означава, че сме свикнали да живеем много лесно и в една или друга степен безотговорно към това, което Бог ни е оставил да бъдем – а именно домоуправители на творението, което Бог е сътворил. Не сме ли отхвърлили Бога заради временните блага? И Бог ни изпраща изпитания, в които иска да ни накара да се замислим за настоящето ни битие”, каза още митрополитът. Цялото интервю с него пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл. 

Аудио записът може да чуете тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...