Начало / Uncategorized / Митрополит Антоний отправи молитва за мир

Митрополит Антоний отправи молитва за мир

На своя профил в социалната мрежа Facebook Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний публикува молитва за мир по повод военните действия в Украйна. 

„На Тебе, Господи, се уповаваме и Твоята помощ призоваваме: чуй нашите молитви и покажи величието на Твоето човеколюбие, като изпратиш мир на всички Твои люде. Ти слезе от висините на божествената Твоя слава, за да спасиш грешния човек и за да бъде на земята мир, а между човеците благоволение.

Ти ни даде Твоя мир, не както светът дава, защото Твоят мир е правда и истина, живот и добруване. Но светът често се отдалечава от Тебе, Чиноначалника на мира, пренебрегва истинския мир, който Ти дари на човеците, и отвръща сърцето и ума си от правдата и истината.

Затова са тия жестоки и унищожителни войни и тия кървави стълкновения между народите. Надигат се неправдите и насилниците в света и кроят заговори против мирните на земята, които искат да пребъдват в Твоето благоволение. Но Ти, Господи на мира, не се отдалечавай от нас, грешните и недостойните, а с Твоята десница, която твори сила, поведи всички в пътя на Твоя благ промисъл, вразуми тия, от които зависи да бъдат прекратени кръвопролитията, внуши им справедлива и блага мисъл, усмири сърцата им и стори да познаят Твоя мир и да обикнат Твоя закон.
Дай на нашия народ, който възлага на Тебе своите надежди и като се осланя на Твоята сила, да бъде закрилен под Твоята мишца, да бъде запазен от всяко насилие и неправда на тия, които въстават с пълчища против нас, и да се радва на праведен мир, защото Ти си слънце на правдата и няма да оставиш посрамени Твоите люде, които славят Твоето пресвято име. Амин!“

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...