Начало / Uncategorized / Списание „Светодавец“ получи регистрация в Националния референтен списък за научни издания

Списание „Светодавец“ получи регистрация в Националния референтен списък за научни издания

На празника на св. Кирил Славянобългарски сме радостни да ви известим, че православното списание „Светодавец“ официално е в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране. 

Това означава, че публикациите в изданието се признават за научни. В Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране се вписват издания, които прилагат предварително научно рецензиране на предложените за печат публикации и са регистрирани в Националната агенция за международни стандартни номера. 

ID номерът на списанието в НАЦИД е 4455. През 2020 г. „Светодавец“ получи и необходимите за печатно и онлайн издание ISSN номера – 2683-0655 (print) и 2683-0531 (online). 

Отправяме покана към всички преподаватели от Богословските факултети и катедри в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ да изпращат свои публикации и научни разработки. Това може да стане на имейла на сайта „Добротолюбие“ – blog.dobrotoliubie@abv.bg.

Списание „Светодавец“ е научно-богословско издание, списвано съвместно от екипа на православния сайт „Добротолюбие“ и преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В списанието може да откриете, както академични статии, така и любопитни и интересни материали за църковния и духовен живот. Изданието започна като студентска инициатива през 2015 г., от 2019 г. бе възстановено, а от 2020 г. излиза ежемесечно.

В началото на месец февруари излезе новият брой на списанието, което може да прочетете тук. Хартиен брой от списанието може да поръчате тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Пожар пламна в планината край Рилския манастир

Пожар е възникнал днес в планината край Рилския манастир, съобщава Нова телевизия. Огънят тлее върху ...