Начало / Uncategorized / Списание „Светодавец“ получи регистрация в Националния референтен списък за научни издания

Списание „Светодавец“ получи регистрация в Националния референтен списък за научни издания

На празника на св. Кирил Славянобългарски сме радостни да ви известим, че православното списание „Светодавец“ официално е в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране. 

Това означава, че публикациите в изданието се признават за научни. В Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране се вписват издания, които прилагат предварително научно рецензиране на предложените за печат публикации и са регистрирани в Националната агенция за международни стандартни номера. 

ID номерът на списанието в НАЦИД е 4455. През 2020 г. „Светодавец“ получи и необходимите за печатно и онлайн издание ISSN номера – 2683-0655 (print) и 2683-0531 (online). 

Отправяме покана към всички преподаватели от Богословските факултети и катедри в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ да изпращат свои публикации и научни разработки. Това може да стане на имейла на сайта „Добротолюбие“ – blog.dobrotoliubie@abv.bg.

Списание „Светодавец“ е научно-богословско издание, списвано съвместно от екипа на православния сайт „Добротолюбие“ и преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. В списанието може да откриете, както академични статии, така и любопитни и интересни материали за църковния и духовен живот. Изданието започна като студентска инициатива през 2015 г., от 2019 г. бе възстановено, а от 2020 г. излиза ежемесечно.

В началото на месец февруари излезе новият брой на списанието, което може да прочетете тук. Хартиен брой от списанието може да поръчате тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Първа копка за строителство на нов храм в с. Лебница

Първа копка за изграждането на нов храм в с. Лебница, Санданска духовна околия, бе направена ...