Начало / Uncategorized / Дванайсетокласници помогнаха за ремонта на параклиса в храм „Св. Пророк Илия“ в Княжево

Дванайсетокласници помогнаха за ремонта на параклиса в храм „Св. Пророк Илия“ в Княжево

Учениците на Britanica Park School, които сега са в 12 клас, помогнаха за реновирането на пракалиса към храм „Св. пророк Илия“ в столичния квартал Княжево, съобщава stolica.bg.

За това се похвалиха самите те и учителите им във Фейсбук. Преди две години Виктор Бакоев, който тогава е в 10 клас, се включва в надпреварата за Международната награда на херцога на Единбург. Младежът търси социално значим проект, по който да работи, и така откри каузата – неделно училище към княжевския храм „Св. пророк Илия“.

В края на работата си по проекта, след две години усърдна работа, учениците закупуват столове и маси за неделното училище към храма и организираха базар с домашно приготвени сладкиши в училището си.

Със събраните средства те ще закупят материали за неделното училище към храма. Някои от дванайсетокласниците участваха и с труда си в ремонтните дейности на параклиса. А през двете години, в които проектът е в ход, групи от младежи посещават храма не веднъж, като закупуват храна и приготвят пакети за нуждаещите се. Неделното училище ще бъде духовно средище и стимул за развитие на хората от общността на църквата.

„Да, чувстваме се удовлетворени от свършеното, защото виждаме, че храмът наистина помага на хора в нужда. Това е нещо, което има смисъл и ще остане поколения напред. Като знаем, че ние сме помогнали за това, се чувстваме изключително удовлетворени“, споделиха участниците в проекта.

„Инициативата дойде от тях, и е много хубаво това, че намират в себе си желание да помогнат на другите“, каза отец Дилян Цветков от княжевския храм.

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...