Начало / Uncategorized / Открита бе неделна школа по вероучение в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил

Открита бе неделна школа по вероучение в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил

На Сретение Господне бе открита неделна школа по вероучение при храм „Св. Йоан Рилски“, с. Пиперков чифлик, съобщиха от Кюстендилска духовна околия. 

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, в храм „Св. Йоан Рилски“, с. Пиперков чифлик, общ. Кюстендил бе открита неделна школа по вероучение.

Молебен в храма, за благословение на децата и полагане началото на уроците по православна вяра, извърши архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, в съслужение с протойерей Виктор Мачай, свещеник Мирослав Костов и дякон Георги Тасков.

На молебена присъстваха деца, заедно със своите родители. След молебена архимандрит Исаак поздрави малчуганите и благодари на родителите им, за своето съгласие децата да посещават часове по вероучение в храма. Той изтъкна важността от това младото поколение от най-ранна възраст да бъдат учени на вярата, за да възрастват духовно, а с това и да крепнат в любовта към Бога и своите ближни. Архиерейският наместник поздрави от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит и ръководството на Софийска света митрополия, протойерей Виктор, църковното настоятелство и участниците в подготовката за провеждането на часовете по вероучение, в това число и за благоустрояването на учебна стая и най-вече за проявеното усърдие и мисъл, за духовен напредък на подрастващите, които живеят в селото. Накрая, бе осветена ремонтираната занимална стая в прицърковната сграда.

Текст и снимки: Василка Еманоилова

За Ангел Карадаков

Виж още

Неделя на Слепия

«Иди се умий в къпалнята Силоам, което значи: пратен.» (Йоан. 9:7) Едно забележително чудо с ...