Начало / Uncategorized / Печатно издание от списание „Светодавец“ вече може да бъде поръчано онлайн

Печатно издание от списание „Светодавец“ вече може да бъде поръчано онлайн

Уважаеми читатели, радостни сме да ви съобщим, че от новата 2022 г. печатно издание на православното списание „Светодавец“ може да бъде поръчано онлайн. 

Изданията на списанието може да поръчате от електронната книжарница librum.bg. Цената на изданието е на стойността на неговото отпечатване. Списанието ще продължи да излиза в свободен достъп онлайн, а печатните издания са предназначени за колекционери, библиотеки, както и хора, които обичат все още да четат на хартия. 

Списание „Светодавец“ бе създадено през 2015 г. като студентска инициатива на студенти от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. През 2019 г. то бе възстановено, а от 2020 г. излиза ежемесечно. Изданието притежава необходимите ISSN номера за печатно и онлайн издание, както и академична ред колегия в състав: доц. д-р Костадин Нушев, доц. д-р Екатерина Дамянова и доц. д-р Иво Янев. Публикациите в списанието се считат за научни. 

През новата 2022 г. в списанието бе започната нова рубрика – „Лицата на богословието в България“, която представя видни богослови, духовници и академици отдали живота си богословската наука в страната. Рубриката е по повод предстоящите чествания по повод навършването на 100 години от създаването на Богословския факултет. 

Новия брой на списанието може да прочетете тук. Печатно издание може да поръчате тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...