Начало / Uncategorized / Православният храм в село Янтра ще бъде обновен с подкрепата на община Дряново

Православният храм в село Янтра ще бъде обновен с подкрепата на община Дряново

В края на миналата година църковното настоятелство на храма „Св. Николай Чудотворец“ в село Янтра е спечелило финансиране по проект за ремонт и обновяване на църквата, съобщава Българската телеграфна агенция.

Чрез местната икономическа група „Дряново – Трявна“, по програмата за опазване и съхранение на духовните и културно-исторически ценности, проектът е бил одобрен. Това съобщи отец Тодор Тодоров, председател на настоятелството.

Повишените цени на строителните материали са поставили под въпрос извършването на ремонта, тъй като заложените в разработката цени са били актуални към момента на кандидатстването, обясни свещеникът.

Проблемът е бил обсъден с кмета на Дряново Трифон Панчев и с председателя на общинския съвет Тодор Георгиев, с чиято подкрепа на заседание на общинския съвет е било гласувано допълнително финансиране за обновяването на храма.

На проведеното заседание на Общински съвет – Дряново на 29 декември е внесено предложение за дофинансиране на ремонта със 7000 лв, каквато е необходимата сума, съгласно писмото на протойерей Тодор. Общинските съветници взеха решение, с което то вече е факт.

Снимка: в-к Труд

За Ангел Карадаков

Виж още

Благотворителен концерт събра над 8000 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци

Благотворителен концерт събра 8150 лева за изграждането на православен храм в сливенското село Панаретовци, където ...