Начало / Uncategorized / Патриарх Неофит: Да търсим първом Бога и Неговата вечна правда, за да имаме и божествена Му закрила

Патриарх Неофит: Да търсим първом Бога и Неговата вечна правда, за да имаме и божествена Му закрила

На празника Богоявление Българският патриарх Неофит отправи свое послание към православния български народ. 

Посланието на предстоятеля на Българската православна църква бе прочетено от Мелнишкия епископ Герасим, който възглави водосвета и благославянето и освещаването на бойните знамена в София днес. Светейшият патриарх пък възглави Богоявленския водосвет в храма-параклис към Софийската св. митрополия „Св. Марина“. 

В своето послание патриарх Неофит казва, че „Православната ни църква освещава бойните знамена на славната ни армия и благославя непобедимото българско войнство. Тази приемственост към завещаната ни от достойните ни предци традиция е продължаване във времето и затвърждаване на онова тясно единство, което светата ни Църква от самото начало на своето историческо съществуване е имала със своя народ, с неговата държавност и със славното войнство“, казва още патриарх Неофит. 

Обръщението на патриарх Неофит завършва с призива: „Винаги да търсим първом Бога и Неговата вечна правда, за да имаме и божествена Му закрила и да пребъдваме в мир и благоденствие. Тогава нашият Господ и Спасител Иисус Христос, Който е „Господ на силите“ и „Цар на славата“ (Пс. 23:10), ще благоволи към нас и към войнството ни, и щедро ще ни дарува Своята благодат“. 

По информация на Официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Представители на различни институции ще дарят време в кампания в дома за стари хора в Благоевград

Хора от различни сфери се включват в кампанията „Дари време“ в дома за възрастни хора ...