Начало / Uncategorized / Рождество Христово

Рождество Христово

Иисус Христос е Бог, но се родил на земята като човек от най -добрата и свята жена. Това е Божията Майка – света Дева Мария. Ангел небесен ѝ съобщил тази радостна вест. Тази вест е радостна за нас, защото на земята се ражда Бог, нашият Спасител. Бог се явява сред нас от любов към хората, за да ни поучи на добро и да ни покаже път за спасение.

Когато наближило времето да се роди Иисус, започнало преброяване на населението. Всички трябвало да отидат по родните си места, както изисквало това преброяване. Света Дева Мария и праведният Йосиф, който се грижел за нея, тръгнали за родния град на своите предци – Витлеем. Когато пристигнали, нямало къде да пренощуват и спрели в една пещера, където пастирите подслонявали стадата си. Тук по чуден начин се родил Богомладенецът Иисус Христос. Майка Му Го положила в ясли – мястото където слагали сено за животните.

Ангелски хор запял в небето песен в прослава на чудесното Рождество. Над пастирите се спуснал Ангел и им известил за раждането на Божествения Младенец – Спасителя на Света.
Над пещерата в небето засияла необикновена звезда. Така преди повече от 2000 години в пещера, в яслите на животните се родил нашият Господ Иисус Христос.

Рождество Христово е най-радостният празник. Рождество Христово празнуваме на 25 декември. Чудната Витлеемска звезда и днес изгрява във всеки дом над украсената елха, за да ни припомни това велико събитие.  Това е рождения ден на нашия Господ Иисус Христос.

Раждането на Иисус Христос е радостно събитие за всички хора. Особено щастливи са децата, защото Бог обича децата с чисти сърца и невидимо осветява с божествена светлина техните души. Семействата се събират в този ден не само, за да се повеселят и да си разменят подаръци, но преди всичко да изразят радостта си от раждането на нашия Спасител. Нека не забравяме да се поздравим с думите „Честито Рождество Христово!”

Автор: Цветелина Гертинова

За Цветелина Гертинова

Виж още

Отслужени бяха молебен и водосвет по повод 24 май в София

Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, Наместник-предсетадел на Св. Синод отслужи тържествен молебен по повод 24 ...