Начало / Uncategorized / Неизвестни разбиха параклиса „Св. Теодор“ в село Марково, полицията търси виновниците

Неизвестни разбиха параклиса „Св. Теодор“ в село Марково, полицията търси виновниците

Параклисът „Св. Теодор“ в гробищния парк на пловдивското село Марково е бил разбит, информира в-к „Марица“.

Посегателството е извършено снощи. Вратата е била отворена със сила, като са откраднати машини и инструменти. Подаден е сигнал в полицията и униформени търсят виновниците за светотатството.

„С огромно съжаление и гняв искам да Ви съобщя, че се намериха индивиди, които да поругаят огромният труд и ентусиазъм на доброволците от Сдружение“Моето село Марково“, както и на голяма част от марковци, които безрезервно с дарения и труд се включиха във възстановяването на параклиса „Св. Теодор“ в Гробищния парк.

Снощи храмът е бил разбит. Призовавам Ви, ако някой е забелязал нещо нередно или има информация, да се свърже с кметството или кварталните полицаи. Ще бъдат взети спешни мерки за обезопасяването на мястото. Вярвам, че никой марковец няма да поругае това свято място! Тези безчинства няма да ни спрат!“, написаха от страницата на кметството в Марково в социалните мрежи.

Припомняме, че през настоящата година в село Марково доброволци възстановяват параклиса „Св. Теодор“, намиращ се в Гробищния парк на селото. Доброволците извършват ремонтните дейности върху параклиса с доброволен труд и желание за възстановяване на параклиса. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник

Храм „Свети пророк Илия“ в петричкото село Беласица отбелязва своя храмов празник. Църквата е една от ...