Начало / Uncategorized / Продължава изграждането на полутунела по пътя за Рилския манастир

Продължава изграждането на полутунела по пътя за Рилския манастир

Продължава изграждането на полутунела по пътя за Рилския манастир. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Кюстендил от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Движението по пътя за Рилската света обител, в района на срутището при 27-ми километър, се осъществява с временна организация.

Трафикът преминава под полутунела, чрез премостващ кофраж в една лента – двупосочно, последователно, като се регулира със светофарни уредби.

Изграждането на полутунела продължава. До момента са завършени две секции от съоръжението – около 75 метра. На последната секция, 20 метра, е излята бетоновата плоча и бордовете. При подходящи метеорологични условия след това ще се положи хидроизолация, предпазен бетон и засипване с инертен материал.

След като завърши изграждането на полутунела се предвижда полагането на нов износващ пласт асфалтобетон на пътя, нова маркировка и пътни знаци.

 

За Ангел Карадаков

Виж още

Митрополит Антоний ще посети църковната ни община в Хамбург, Германия през март

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний ще посети Българската православна църковна община в Хамбург, ...