Начало / Uncategorized / Приключва ремонтът на пътя до Ресиловския манастир „Покров Богородичен“

Приключва ремонтът на пътя до Ресиловския манастир „Покров Богородичен“

Приключва ремонтът на 1,5-километровия път до девическия манастир „Покров Богородичен“ над кюстендилското с.Ресилово, казаха от Общината в Сапарева баня. Наложило се дофинансиране по проекта заради тежкия терен по трасето, коментира кметът на общината Калин Гелев.

Средствата за ремонта на пътя до Ресиловския манастир – малко над 700 хиляди лева, са по Постановление на МС. Наложило се обаче и дофинансиране, каза кметът на общината в Сапарева баня Калин Гелев:

„Излезе много подпочвена вода в продължение на около 150 метра и се наложиха допълнителни непредвидени разходи и актуализиране на проекта. Там, където позволява ширината, платното достига и 6 метра. Там, където не може, е около 5 метра, но позволява свободно разминаване на две превозни средства“.

На големи религиозни празници и в почивни дни потокът от коли и поклонници се увеличава, затова трябва да се разшири и паркингът до входа на манастира.

„На самия вход от северната страна да се изгради още един паркинг за леки автомобили, а под него и паркинг за автобуси, но той е само обособен, не е доизграден“, каза още Калин Гелев.

По информация на БНР.

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...