Начало / Uncategorized / Започна изолирането на северната и източната част на храм „Св. Петка“ в Сливен

Започна изолирането на северната и източната част на храм „Св. Петка“ в Сливен


„Вече започна изолирането на северната и източната част на сградата. С Божията помощ, ще посрещнем Рождество Христово с една готова сграда“, съобщиха от църковното настоятелство на храм „Св. Петка“ в Сливен, на своята страница във Facebook.

Единствените проблеми при строежа на храма са свързани с инфраструктурата около него. „Теренът на върха е нужно да бъде изравнен и посипан, за да не се образува кал. Има нужда да бъде изградена външна тоалетна“, съобщават още от църковното настоятелство.

В социалните мрежи бе отправен и призив – ако някой има възможност да помогне, нека напише съобщение тук или звънне на телефон: 0889443880. 

Припомняме, че копка на църквата бе направена през 2008 година и през годините с помощта на Сливенска митрополия, държавата и дарители тя се изгражда постепенно. Към момента строежът е спрян, но се очаква на място да дойде строителна бригада, каза отецът.

„Аз вярвам и имаме тази готовност, че до декември месец сградата ще бъде напълно готова“, казва отец Йоан пред БНР през октомври месец тази година.

Епархийският съвет е отпуснал пари за оборудването на сградата. Иконостасът вече е поръчан. „Той ще бъде изработен в Украйна. Камбаните също ще бъдат поръчани от там. Тя няма да бъде само една“, каза още отецът. Ако сградата бъде завършена до месец декември, в нея ще започне монтажът на вътрешното обзавеждане. 

За Ангел Карадаков

Виж още

В памет на Българския патриарх Неофит – брой на списание „Светодавец“

Уважаеми читатели, представяме ви новия брой на списание „Светодавец“, посветен на Българския патриарх Неофит. Говорим ...