Начало / Uncategorized / Кипърската църква с нов проект със значима образователна и социална стойност

Кипърската църква с нов проект със значима образователна и социална стойност

Кипърската църква реализира нов проект със значима образователна и социална стойност, съобщава БНР. Изградените от нея нови студентски общежития в град Лимасол бяха официално открити от президента на страната Никос Анастасиадис и архиепископа на Кипър Хризостом II.

Новите студентски общежития са финансирани и изградени от Кипърската архиепископия върху нейна земя в Лимасол.

Проектът бе завършен само за две години, при това в трудните условия на пандемията.

В общежитията могат да се настанят над 300 студенти. Наемът им се субсидира от Църквата и ще е наполовина под цените на свободния пазар. Лимасол от години е начело в Кипър с най-високите жилищни наеми. Инициативата на Кипърската църква се оценява като важен принос за града, намиращия се в него Кипърски технологичен университет и студентската общност.

Проектът е от първостепенно значение в усилията за облекчаване на жилищните и финансови проблеми на много студенти и техните семейства, подчерта президентът Никос Анастасиадис.

Правителството предвижда изграждането на комплекс от студентски общежития и спортни съоръжения в близост до Лимасол за над 46 млн. евро, обяви още президентът. В Кипърския технологичен университет в Лимасол се обучават около 3000 студенти. Той е един от водещите научни и изследователски центрове на острова, с високо европейско и международно признание.

За Ангел Карадаков

Виж още

Проф. Димитър Попмаринов: Патриархът ще поведе българската църква и хората

„Той е сериозен, зрял човек, с опит“, каза преподавателят в интервю за Nova news.  Патриарх ...