Начало / Uncategorized / Осветиха нов параклис в с. Мусачево

Осветиха нов параклис в с. Мусачево

На 21 ноември 2021 г., когато се отбеляза празникът Въведение Богородично и Деня на християнското семейство и православната младеж, в село Мусачево бе осветен новият централен параклис, съобщава сайтът actualno.com.

Той се намира в непосредствена близост до детската площадка, която събира децата и младите хора в селото. С тържествен водосвет, отслужен от отец Пламен Мишев и отец Цветан Велинов бе осветен параклисът на Въведение Богородично. 

На празничното събитие присъстваха кметът на село Мусачево г-н Милиян Илиев, общинските съветници от ОбС – Елин Пелин Александър Станоев и Емил Петров, както и много жители на село Мусачево.

Сред тях беше и един от инициаторите на идеята за поставянето на параклиса д-р Йордан Петров. По идея на Инициативен комитет от църковното настоятелство на храм „Св. Георги Победоносец“ в с. Мусачево през миналата година в населеното място бяха поставени кутии за дарения и се събираха средства за създаването на трите християнски параклиса в селото.

Те са посветени на Св. Димитър Миротичиви, Св. Архангел Михаил и Въведение Богородично.

Създаването на трите параклиса в селото е общо и добродетелно дело, в което се включиха жителите на село Мусачево, местни фирми с дарения и общинската власт. Нека трите праклиса и светците да закрилят жителите и гостите на село Мусачево и община Елин Пелин.

За Ангел Карадаков

Виж още

Изложба „Сърцето на България. Шедьоври от Рилската света обител“ ще бъде представена в Унгария

Институтът за балканистика с Център по тракология при БАН (ИБЦТ–БАН) получи покана от Българския културен ...