Начало / Uncategorized / Семинар за доброволци организира фондация „Дякония и мисия“

Семинар за доброволци организира фондация „Дякония и мисия“

Фондация „Дякония и мисия“ организира еднодневен онлайн семинар за доброволци, които желаят да се включат в дейностите ни с възрастни хора и хора с умствена изостаналост. Обучението ще се проведе на 18 декември 2021 г. (събота) от 9 до 17 ч. чрез платформата ZOOM в три модула: теоретичен, практически и споделяне на добри практики.

Поканата ни е отправена към: студентите (от бакалавърските и магистърските програми) по Теология и Църковни изкуства, докторантите в Православния богословски факултет; завършилите специалностите на ПБФ (включително специалност Теология и социално служение); хората, готови да дарят от своето време в служение на ближния.

Целта е след преминаване на обучението доброволците да изнасят кратки беседи и да се срещат с възрастните хора в Дома за стари хора във Велико Търново, Дневния център за стари хора, клубове на пенсионера и инвалида, Защитени жилища за лица с умствена изостаналост и да подпомагат доброволческите инициативи на фондацията.

Богословието не е теоретична дисциплина, а е практика, начин на живот!

Желателно е доброволците да живеят във Велико Търново или околни селища (Горна Оряховица, Дебелец, Килифарево), тъй като дейността на фондацията е регионална.

Можете да се запишете за участие в семинара и в доброволческата ни програма като попълните формуляра след текста. Участието в семинара е безплатно.

Срок за записване – 14 декември 2021 г.

Потвърждаване на заявките за участие – 15 декември 2021 г.

Формуляр за онлайн записване може да бъде попълнен тук.

За Ангел Карадаков

Виж още

Молебен за здравето на Българския патриарх Неофит по повод единадесетата година от неговия избор и интронизация

Архиереите от Св. Синод на БПЦ-БП отслужиха днес в синодния параклис „Св. Цар Борис-Михаил“ молебен ...