Начало / Uncategorized / Магистърската програма „Цъковно и социално дело“, при Богословския факултет, се включи в борбата срещу психичните разстройства

Магистърската програма „Цъковно и социално дело“, при Богословския факултет, се включи в борбата срещу психичните разстройства

Магистърската пограма „Църковно и социално дело“ при Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се включи в борбата срещу психичните разстройства.

На 21 октомври в SOHO Sofia се проведе първата среща на новосформирания Обществен съвет „Справяне с депресията чрез информация, базирана на доказателства“. Съветът е част от включването на България към Европейски алианс срещу депресията, с национален координатор за България Сдружение за прогресивна и отворена комуникация.

Целта на формирането на Обществен съвет е да консултира адаптирането и прилагането на модела за преодоляване социалните последици от депресията.

В съвета се включиха водещи представители на медицински и научни среди, психолози, политолози, PR експерти, богослови, педагози, водещи имена в обществения живот, районни кметове, представители на политически партии, журналисти и др.

Магистърската програма „Цъковно и социално дело“ в лицето на своите преподаватели и студенти е партньор на българската организация на Европейска мрежа за подкрепа на хора в риск от депресия и превенция на самоубийствата.

Чрез обществения съвет към инициативата ще се координира участието на свещеници и богослови, психолози и социални работници, журналисти и педагози, експерти по здравни грижи и хора на изкуството в изграждането на работещ модел за сътруднество в подкрепата на хора с психични проблеми, тревожност, депресивни състояния, изолация и самота в смутното и неспокойно време на пандемия.

За Ангел Карадаков

Виж още

Беседа за духовния живот на православния християнин – смъртта

В столичния храм „Св. Андрей Първозвани“ продължават беседите от цикъла – „Духовният живот на православния ...