Начало / Uncategorized / Открита бе академичната учебна година в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

Открита бе академичната учебна година в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

С отслужването на Божествена св. Литургия Варненският и Великопреславски митрополит Йоан откри новата академична учебна година в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. 

Той съслужи със ставр. ик. Михаил Михайлов, ставр. ик. Стефан Стайков, свещеник доц. д-р Иван Иванов и протодякон Иван Петков, а песнопенията на богослужението бяха изпълнени от студенти при Богословския факултет, ръководени от гл. ас. д-р Любомир Игнатов и от гл. ас. д-р Стоян Малинов. 

Митрополит Йоан се обърна и със слово към преподавателите, студентите и служителите на факултета, като предаде архипастирския благослов на Светейшия Български патриарх Неофит и Св. Синод на БПЦ-БП. Той прочете и специалното обръщение на патриарха към студентите и преподавателите, в което той ги насърчава да бъдат ревностни подражатели на всички велики богослови на Църквата Христова. „Пътят, който сте избрали, не е лек, но е благодатен и е спасителен. Църквата има нужда от вас и разчита на вас, за да изпълнява с успех своята богочовешка и богозаповядана мисия“, казва патриарх Неофит в своето послание.

Деканът на Богословския факултет доц. д-р Ивайло Найденов благодари на Светейшия патриарх и Св. Синод, както и в частност на митрополит Йоан за духовните грижи и благословение.

По информация на официалния сайт на Св. Синод. 

За Ангел Карадаков

Виж още

Ученици от Зверино отново помагат в Черепишкия манастир

Продължава мисията „Направи добро, предай нататък“ на учениците от СУ „ Св. Климент Охридски“ в мездренското село ...